Bruto netto 2014

Wilt u een bruto en netto berekening voor 2014 maken? Houd er rekening mee dat de berekening ieder jaar een vergelijkbare uitkomst zal laten zien, maar dat de details net anders zijn. Dat heeft vooral te maken met de wijzigingen van de belastingpercentages en de heffingskortingen die er van toepassing zijn.

Bruto en netto bedragen 2014

Wilt u bruto en netto in 2014 berekenen, of alvast nagaan of u aan het eind van het jaar voldoende over zal houden? Het is dan van belang om met de actuele bedragen te rekenen. De bruto en netto berekening voor 2014 zal waarschijnlijk lijken op die uit 2013, indien u nog steeds hetzelfde bedrag per maand verdient. Hebben er veranderingen in uw inkomen plaatsgevonden, of wilt u een bruto en netto berekening maken voor een mogelijke nieuwe baan? Maak dan een bruto en netto 2014 berekening, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Actuele belastingpercentages

Om een bruto en netto berekening voor 2014 te kunnen maken is het van belang om uit te gaan van de juiste belastingpercentages. Ieder jaar past de overheid de percentages enigszins aan of worden de schalen ruimer of juist krapper, afhankelijk van de economische ontwikkelingen en het beleid. Dit betekent dat u bij een bepaald bruto inkomen net iets meer of iets minder belasting zal gaan betalen. De bruto netto 2014 berekening pakt daardoor vaak net iets anders uit, al kan het verschil beperkt blijven tot enkele tientjes of wellicht zelfs een paar euro.

Heffingskortingen

Houd er daarnaast rekening mee dat ook de heffingskortingen per jaar kunnen verschillen. De korting zorgt ervoor dat u als werkende voordeel heeft en u niet over het gehele bedrag dat u verdient belasting hoeft te betalen. Indien de overheid besluit om de heffingskorting in een jaar te verhogen zorgt dat ervoor dat u minder belasting betaalt en de bruto netto berekening in 2014 net iets anders uit zal vallen. Wilt u een bruto netto berekening maken? Doe dat dan dus altijd op basis van de actuele gegevens, om tot een zo goed mogelijk beeld van uw persoonlijke situatie te kunnen komen.