Bruto netto berekenen

Wilt u bruto netto berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat u netto overhoudt van het salaris dat u bruto verdient? We betalen in Nederland premie voor volksverzekeringen en belastingen, die van het bruto inkomen af gaan. Op die manier blijft er een netto inkomen over.
[sb name=”bntool”]

Snel bruto netto berekenen

Wilt u snel bruto netto berekenen, zodat u een algemeen beeld krijgt van wat u kunt verwachten? Het is op basis van een bruto inkomen mogelijk om direct na te gaan wat daar netto ongeveer van over zal blijven. Houd er rekening mee dat het gaat om een indicatie, op basis van gegevens voor de gemiddelde Nederlander. Is er sprake van een bijzondere situatie, bijvoorbeeld omdat u deeltijd werkt, of omdat er sprake is van aanvullende aftrekposten? Dan kunt u bruto netto berekenen door gebruik te maken van de uitgebreide module.

Uitgebreid bruto netto berekenen

U kunt uitgebreid een bruto netto berekening maken door in ieder geval aan te geven om welke bedrijfstak het gaat en welke berekening u precies wilt maken. Voor welk jaar wilt u dat doen? Vervolgens kunt u het salaris per periode aangeven en aanduiden of u fulltime of parttime werkt. Verder dient u uw geboortedatum in te voeren, net als het soort tabel (wit voor arbeid) en het tijdvak voor de loonperiode. U kunt een specifieke bruto netto berekening maken, om na te gaan wat er in uw specifieke geval over zal blijven van het bruto bedrag dat u bij uw werkgever verdient.

Online bruto netto berekenen

Uiteraard kunt u heel eenvoudig online bruto en netto berekenen, het is niet nodig om daarvoor contact op te nemen met uw werkgever of een andere instantie. Het is voldoende om uit te gaan van uw bruto inkomen en eventueel de gegevens met betrekking tot uw specifieke situatie in te voeren. Op die manier kunt u heel eenvoudig nagaan wat u aan belasting betaalt en wat er aan de andere kant op uw rekening gestort zal worden. U kunt bijvoorbeeld bruto netto berekenen om uit te zoeken wat een mogelijke nieuwe baan u als inkomen op zal leveren.